28.08.2012 г., 20:08 ч.

Морска вълна (Мари-ола) 

  Поезия
635 0 3

Поискай ме, когато се сипе сняг през зимата,

а ти налял си вино, запалил си камината,

повярвай, обичам тази зимна приказка

и вън луна да свети с усмивка призрачна.

 

Поискай ме, когато стихне есен ветровита,

а ти събрал си урожая в година плодовита,

повярвай, не идва край, а новото начало,

затуй дръж здраво повода на кончето си бяло.

 

Поискай ме, когато се пукне цвят напролет,

а ти прегръщаш твоя свят  от рози,

повярвай - частица съм от цветна приказка,

добре дошла съм -  любима искана.

 

Поискай ме, когато гори те жежко лято,

а ти все чакаш божествена невеста,

повярвай, тайфун от нежно име е

тя - морска вълна (Мари-ола) усмихната.

 

© Мариола Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??