28.09.2014 г., 8:42 ч.

Моряшко мечтателно... 

  Поезия » Друга
482 0 5

Моряшко мечтателно...

 

Кога ураганът ще спре да фучи,

в мъгла хоризонта със дни не личи,

а мачтите скърцат, платната плющят

и сливат се дните със нощите в ад...

 

Мечтите остават последни и те

застъпват на вахта със смели мъже...

Надеждата даже умре ли, почти

живеят моряците само с мечти...

 

И всеки загледан в мъглата моряк

мечтае за фар, и мечтае за бряг.

Да бъде отгоре на всяка вълна

и вечно под кила: шест фута вода!...

 

За вятър попътен, за родния дом,

в пристанищна кръчма- бутилка със ром,

най-страстно обаче: за земната твърд

и... меката нежност на женската гръд!...

 

Коста Качев,

27.09.2014.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??