23.08.2016 г., 16:34 ч.

Моят Август 

  Поезия » Друга
602 0 2

Моят Август със разгърдена риза
е вълната, а аз съм му бряг.
Пак към мен устремен се разлива
над морето развял пенест флаг.

 

Моят Август на сън все прилича.
Аз го чакам, като  малко дете.
Зная, че и той като луд ме обича,
и за мен от небето звездици краде.

 

Всеки миг и частица от време
в своята кошница сбира за мен.
Но когато във мене се влее,
ще си тръгне, защото съм есен.

 

© Евгения Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??