Aug 23, 2016, 4:34 PM

Моят Август 

  Poetry » Other
626 0 2

Моят Август със разгърдена риза
е вълната, а аз съм му бряг.
Пак към мен устремен се разлива
над морето развял пенест флаг.

 

Моят Август на сън все прилича.
Аз го чакам, като  малко дете.
Зная, че и той като луд ме обича,
и за мен от небето звездици краде.

 

Всеки миг и частица от време
в своята кошница сбира за мен.
Но когато във мене се влее,
ще си тръгне, защото съм есен.

 

© Евгения Тодорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??