14.10.2009 г., 23:28 ч.

Моят кодекс 

  Поезия » Философска
817 0 1

Паднеш  ли, се изправи,

изтупай се от песъчинки, камъни

 и стари снимки,

пред тебе погледни,

назад недей се връща,

ако трябва, изкрещи

на всички, дето те спъваха: майната ви...

пък после им се усмихни,

ей така  надве-натри, но  не през пръсти 

проблемите сломи,

с решителност и разум,

злините зарежи,

недей да отмъщаваш,

недей и да се примиряваш,

че тръгнеш ли веднъж така,

трънливи ще са всичките пътеки, 

за правда  се бори

да бъдеш ти такъв - какъвто си!

© Калоян Калоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??