29.11.2019 г., 14:29 ч.

Само да порасна 

  Поезия
912 1 27

 

Космически са моите мечти,

космически безспир ще ги преследвам,

звездите ме примамват с блясък тих

където и да тръгна, тях поглеждам.

 

Светлеят примамливо за едни,

за други са далече от живота,

за мен са като живи чудеса,

очакват да порасна, да превзема

 

обсебилите сънищата ми

картини причудливи, фантастични,

разтърсващите дните ми игри.

Из междузвездните войни ще скитам.

 

И странен ви изглеждам, и чудак,

нехаен и отнесен, нелогичен.

Ще ахнете, когато долетя

от космоса обратно с лек за всичко.

 

 

 

 

 

 

© СК Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Детски космос »

2 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??