6.08.2019 г., 11:08 ч.  

Моята гара 

  Поезия » Друга
252 1 4

 

Моята гара е тъжна, невзрачна 

релси самотни губят се в мрака.

Там господар е тъмата и здрача, 

никой не идва, никой не чака.

 

Малка гара на парния влак,

две - три пейки и печка встрани.

Силует на човек непознат

тръгнал рано на път призори.

 

Малка гара, а толкоз голяма,

че сърцето ми пълни докрай.

Там държа  ръката на мама,

а чинарът разказва безкрай.

 

За казармата тръгнах от там,

по житейският хребет напред.

Колко пъти се връщах не знам,

а чинарът шумеше отпред.

 

Днес е пусто на моята гара,

парни влакове няма дори,

а сърцето ми плаче, изгаря

и чинарът шуми ли шуми.

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, Меги, Илиана!
  • Спомени топли и тежки,
    вплетени в няколко реда
    с толкова цвят,че горещо,
    пари сърцето и чака дъжда
    да измие, горещата мъка , която таи.
    Трудно се чете, когато неусетно се вплиташ в думите.
  • Чудесно е, Хари!
  • Благодаря, Ангелче!
Предложения
: ??:??