12.03.2009 г., 10:34 ч.

Моята лодка 

  Поезия » Любовна
450 0 9

Моята лодка се движи безукорно,

приятел мой е - единствен

и е толкова, толкова безропотна,

и не е божество отмъстително...

И пътува по пътища непресичани,

от странни болни амбиции...

И е пълна с човешко внимание,

с топлина и любовно величие...

И е толкова логично безукорна,

обкръжена от тишината на ангел...

И е гмуркащ се кит в дълбината.

Не е безпомощна, не е престорена!

С любов, с красота - раздирана!

Не е невъзможна...

Дори и когато с багри от сънища

е болка... сподавяна...

© Мариола Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??