9.09.2023 г., 6:12 ч.

Моята Мария 

  Поезия » Философска, Гражданска, Друга
173 0 2

 

Моята Мария

 

Моята Мария я сънувам. 


Тя без сън живее, без мечти,
в двете й очи светът нахлува,
тя се моли нявга да заспи,
а синът й – вечен, непокорен,
вечно жив, затуй – и задължен,
моли се, за майка си се моли
някой ден денят да е блажен,
да се смеят хората без болки,
да не се страхуват от смъртта,
да си вярват, и не се съмняват,
че без страх ще дойде и сънят !

И тогава, ала не по-рано
моята Мария ще заспи ,
ще сънува - ниви разлюляни
от безсънните й
вечни
дни .

© Стоян Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??