Бълбука нова пролет под снега -
от твоя дъх събудена. За мене.
Събличам всички пластове тъга,
със зимен студ и мъка напоени.
Издигам се със птичите ята.
Под мен земята светло се възражда.
И всеки цвят е капка свобода.
И всеки стрък зелен е зов. И жажда.
© Елица Ангелова Всички права запазени