12.05.2016 г., 10:06 ч.

Мрачно стихотворение 

  Поезия
713 2 17

Този свят е порутена къща

със продупчен отдавна таван,

а през него по капка се връща

всеки миг невъзможно живян.

 

Този свят е пробито корито,

през което нощта се изтича

и в което гнездят и долитат

най-мастиленочерните птици.

 

Този свят изкривен е паянтов

и се люшка по два коловоза:

със минути, измерени в кванти

и в протяжните дни без наркоза.

 

В този свят не живея наяве,

но във някоя страшна неделя

най-отявлено звън катедрален

във сърцето ми право ще стреля.

© Миглена Цветкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??