26.06.2019 г., 14:23 ч.

Мъдреците от Ориента 

  Поезия » Философска
746 0 0

Мъдреците от Ориента

 

Оцеляването във Пустинята е Философия

и изстрадан стил на съществуване,

а керванът с Мъдреците е утопия,

отдавна из миражите изгубена...

 

Тук времето се мери по луните

и религиозните канони,

насечено от ежедневните молитви

то няма памет, няма спомени...

 

И няма избор, няма варианти,

а вечните, човешките дилеми

не мъчат никого... Отдавна

всичко е записано... Без право на съмнение!...

 

Тук Разумът не търси свойте корени,

тук Разумът дори не се бунтува

и във ритуалното безспомие

не осъзнава и дори, че съществува...

 

... Оранжеви миражи по перваза

на залеза пътуват отдалече,

а керванджии край огнището разказват,

че Мъдреци отдавна няма вече...

 

19931995.

Сахара

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??