10.10.2008 г., 10:29 ч.

Мъжество 

  Поезия » Друга
744 0 2
                                              МЪЖЕСТВО

   Ще взема скритата
                      в пазвата на слънцето
                                                         жарава,
  за да разискря в тебе чувства.
  Ще открадна стихията на вятъра,
  за да разюзда твоите задръжки.
   И под водата ще се спусна,
   за да закотвя
                      непокорността ти там.
  А после ще те чакам боса
                      по парещият пясък
 и пяна ще отпивам от прибоя.
 Във вените ще влея кръв
                      от морската безбрежност,
 за да запазя на любовта
                     в безкрайност нежната пулсация.
 И сетне ще се гмурна
                     в морската дъбрава,
 за да разтворя
                      в раковина
                                 своята надежда.
 Умората със злъч ще реже
                      на крайниците дързостта.
 Но аз не ще се хвана в мрежите
                      на ловките рибари.
 Безпомощно ще плувам
                     в мътните талази,
 за да каля в безднадежност
                     надеждата си бяла.

© Дияна Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??