5.06.2014 г., 19:44 ч.

Мъжете не плачат 

  Поезия
749 0 11

Бедняшки квартал,

и кофи, и кал -

мъглива и влажна е късната есен.

 

Играят деца,

поправят кола,

припада отчаяно ранната вечер.

 

Към къщи върви,

и пак без пари...

(той чакаше днеска да вземе заплата)

 

От вчера неял,

от студ пребледнял,

със дупка в обувката - там, на петата.

 

По острата скула

клепачът търкулва

самотно, настръхнало топче от влага.

 

Не беше сълза,

а просто...така...

Нали всички знаят - Мъжете не плачат!

 

Радост Даскалова

© Радост Даскалова Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??