8.03.2024 г., 10:51 ч.

Мъжко акапела пеене 

  Поезия » Любовна
154 3 4

МЪЖКО АКАПЕЛА ПЕЕНЕ

 

Неукротена – вряща и бълбукаща, изригваш ти – неозаптяема вода.

Ти врязваш се във бездните на скуката, катериш с вик щастливите бърда.

Ти сриваш се през мъжките ми прагове – дереш ми каменливите русла.

Не е ли време вече да си лягаме – ме питаш тихо, казваш ми – ела!

И не смирен – покорен на стихиите, забивам дъх във твоите гърди –

навярно тъй в река Йордан светиите са падали във вечните води.

Люлей ме – с шемета на водопадите – просни ме на росистите треви,

защото с теб в безкраи ни е дадено да пием Божиите синеви...

 

Прииждай ми – връхлитай на вълни, на хълмове, на земетръси в планини,

на лятна трепетликова омая въз пясъци – лисичи гърбове.

Ще се разпадам в белите ти шепи на дъхове, на орди ветровеи в светлини,

от векове не се таиш, нима не сещаш как стръвно в мене дивото зове?

Ще те придърпам в тихия шубрак, ще светиш ти – зарничка в моя мрак,

ще те разнасям на звездици, самата ти – в пелин светулков рой.

Родих се мъж, живея мъжки, молитвата си мъжка редя на твоя праг –

дай, Господи, на всеки мъж с Жена такава да каже – да, светът е мой.

_____________________________________________________________

Честит 8-и март, момичета, бъдете здрави и обичани!

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Трепет, съчетан с вихър, в капки от безкрайна нежност с възхищение, в искреност на чувство, което залива листа с красотата на любовта!
  • Благодаря за честитката, морско момче!
    Бъди здрав и вдъхновен!
  • Прииждай ми – връхлитай на вълни, на хълмове, на земетръси в планини,
    на лятна трепетликова омая въз пясъци – лисичи гърбове.

    Няма такава поезия!
    Ти издигаш на пиедестал жената, боготвориш я с всичките си сетива.
  • По одухотворен осмомартенски празник, не бях живяла до сега! С толкова чиста молитва от мъж, с толкова вълшебни слова! Светът е на тези които го живеят с такава душа! Благодаря, Мастер!
Предложения
: ??:??