24.09.2008 г., 7:02 ч.

Мъка 

  Поезия » Гражданска
579 0 6

Мъка
(на майка ми)

Детенцето ми болно е, лежи,
на сън проплаква, кашля много,
а мъката жестоко ми тежи
и нямам мира от тревога.

О, Майко моя, не бях разбрал   
защо посърна толкоз млада,
безсънни нощи съм ти дал,
сребро в косите за награда.

Да можех, бих се аз раздал
за теб да има втора младост,
на малката  живот бих дал
с вечно щастие и радост.

Несретите човешки бих огрял,
да има светлина во веки!
И катo факла бих горял -
да бъде щастие за всеки!

 

Георги Гълъбов

© Георги Гълъбов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??