3.08.2021 г., 21:33 ч.

Мълча си аз 

  Поезия » Хумористична
643 4 14

Мълча си аз, че кихам всеки ден,
че нощем край хладилника си дрема.
Кантарът – перманентно е строшѐн,
кила, размери – забранена тема.

 

Закусвам в шест и в десет – гладна, ух
та хапна нещо, хей така, за зъб, че,
комшийката си без да искам чух:
"Диета, уж, а денонощно тъпче".

 

Не се косѝ, спокойно ти си яж,
и аз си ям – под булото на мрака.
При Робинзон отиваме, на плаж,
там той е само и Петкан, дивакът.

 

Дали ще бъде шапка хикс, хикс, ел,
или пък бански от листа зелени...
Да мрат от завист, дяволът ги взел,
скумрии разни, мършави хиени...

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Какво да сложа?!? – хич, ма хич не знам!
Сандалите ме стягат… на шкембето!
След пет на нула воинът е сам,
а сладолед разтупква ми сърцето! 😊
Какво да сложа – хич, ма хич не знам... ...
  415  13 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??