В тиха нощ и магична, и свята,
под небето мълчим в преклонение.
Животворна пречистваща сила е
водата - благо, живот, сътворение.
Тази нощ я пречиства с мълчание
и стоим пред водата, притихваме.
В полунощ - съкровено желание
за наричане с обич изричаме.
Тъй водата, с мечтите наречена
под небето стои, да ги сбъдне.
С бяла кърпа покрита, облечена.
„Що е речено – нека да бъде!“
5 януари 2023 г.
© Райна Иванова Всички права запазени