2.07.2019 г., 8:18 ч.  

Мълчание 

  Поезия » Друга
216 1 3

Погребах думите си.
Под едно листо.
То колко му е

шепа нежен шепот,
пресечен вик,
изхълцване... Като
че духче светлосиньо
съм прескрипала.

 

Приличат ми
по-скоро на мъгла,
по ръбче на листото
кондензирала.
Сега без думите
съм като вас

безлика,
безадресна
и безименна.

 

 

Публикувано във

  • "Литературен свят" брой 16, януари 2010

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??