22.01.2012 г., 14:20 ч.

Мълчание е моята звезда 

  Поезия
808 0 13

 

Мълчание е моята звезда.

Не ме разпитвай, другото е тайна.

Мълчание е тихата следа,

с която в паметта ти ще остана.

 

Не чакай думи, аз съм просто ням.

Не мога да ти кажа кой сме днеска,

какво съм чул или какво видял

за бате Бойко или кака Веска.

 

Ти знаеш, че съм риба във вода.

По-тихата от двете в зодиака.

Мълчание е моята звезда,

не искай друго, друго не очаквай.

 

Но ако се заслушаш вдън душа,

там, дето даже мислите не стъпват,

ще чуеш как мълчащите неща

беззвучно придобиват своя плътност.

 

И може би ще чуеш как листо

виси посред симфония от въздух.

Безкрайно деликатно ще е то.

А аз ще бъда ехо от кръвта му.

 

© Валентин Евстатиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??