3.08.2023 г., 21:16 ч.

Мъртвият кон 

  Поезия » Бели стихове
183 0 0

 

 

Завръщах се среднощ

и минах покрай мъртъв кон.

А после се прибрах

и дълго не заспах --

все конят със копито

тропаше в нощта.

Тогава станах -- от прозореца видях

трупът под тихата луна.

И легнах пак, но той дойде;

и взех тогаз една лопата --

копах дорде се скри луната,

копах добре, но конят не иска' да спи...

Когато стреснах се, разбрах,

че вън изстива непогребан кон.

 

                                 юни 1990 г.

                                 гр. Сливен 

© Лъчезар Цонев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??