На брега на морето,
там където
денонощно вълните
ухажват скалите,
две сенки в тъмата
огряла е луната.
Светлините безбройни
от звездните покои
са се спуснали от небето
на дъното на морето.
От морския бриз
в сребърен низ
гонят се вълните.
Срещат скалите
тихия прибой.
Пръски безброй
политат над тях.
След първичния грях -
прегръдката кратка,
целувката сладка,
потичат сълзите
солени на вълните.
Дочакали любовта
плачат в нощта
и скалите под луната
до сиянието на зората.
Слънчев лъч
с човешка глъч
слагат край
на нощния рай,
на магията и тишината
на брега със скалата!
© Никола Яндов Всички права запазени