Къде са българите стари
деца на гордия народ,
които в радост и печали,
не спирали да търсят брод.
И във страната и в чужбина,
те мислили са ден и нощ,
как в своята една родина,
да върнат благодат и мощ.
Нима е подвигът забравен,
нима от примера лишен,
народът лута изоставен,
несигурен за своя ден.
Дошло е време за промени,
и изборът ни ще тежи,
с сърца, души, ръце сплотени,
народът ни щом се държи.
Непреходното е имане,
и то формира потекло,
когато в паметта остане,
каквото някога било.
© Рот Кив Всички права запазени