На чаша вино,
изпращам Старата.
Говорим си тихо,
догаря жаравата.
Тя бе искрица,
светлинката ми в мрака.
Сега е частица
от нищото… някъде...
Дните броени
в миг отлетяха.
И двете смирени
с надежда очакваме.
Отварям вратата,
посрещам Новата.
Благослови́ ни земята!
И децата ни. Моля те!
Весело посрещане на Новата година!
Бъдете!
Ради, благодаря ти!