26.11.2010 г., 20:56 ч.

На дъщеря ми 

  Поезия » За деца
977 3 2

 

Имам дъщеря голяма,

моя утрешна отмяна.

Умна, искрена, засмяна,

тя е гордостта на мама.

 

Мойта мила дъщеря -

колко радост носи тя!

Пъргава като сърна,

с чиста, пламенна душа,

с кожа - нежно кадифе,

здраво, весело дете.

 

С буйни къдрави коси -

слънцето във тях блести.

Нейните очи кафяви,

греят в мен като кристали,

а смехът като врабче

пърха шумно със криле.

 

Дяволита е като лисичка,

волна е кат горска птичка,

всеки ден и всеки час

тя оглася с глъч и смях.

Радостта ù тъй-голяма

най-безценна е за мама!

 

2003г.

© Румяна Стоянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??