16.04.2010 г., 22:39 ч.

На Епикур (2) 

  Поезия » Друга
639 0 2

 

Смъртта обича да се труди,

работи без почивен ден.

От светлина разделя мрака

с час, от живота подарен.

 

Граница е тя зловеща

между звука и тишина.

Всеки се бои от среща,

но неизбежна е злина.

 

Смъртта любимци няма,

към всички е еднаква тя,

за откуп злато не признава,

ни сторената добрина.

 

Смъртта обича да работи,

няма тя почивен ден

и всеки ще се люби с нея

в миг, от орис отреден.

 

На Смъртта тела ù трябват,

а не душите наши.

Това нима не заслужава

да вдигнем пълни чаши?

 

Обич над душа е господар,

а не Богът или Сатана.

Над нея само Ева властва,

без да има за това вина.

Дарява Тя и ад и рай

на мъже - герои и невзрачни.

Има я навсякъде край нас –

в дворци или бордеи мрачни.

 

Животът има две страни

ще съзрем ли в черната и бяло?

По-лесно вършат се злини

в името на наш’то тяло.

 

Защо цветовете ни сливат,

а интересът вечен – разделя?

Защо без обич тази земя

се превръща в мечтана постеля?

 

Какво от туй, че ще умрем

и ще се превърнем в кал?

Нали всеки е избирал

как в живота е живял!

 

Бързо ли живееш или бавно,

това е някак без значение,

доброто винаги наказват,

останалото е забвение.

 

Чашите си да напълним

да ни радват птичите песни,

дъждът, нощта и тревата,

че дишаме, че слънцето греe...

и да няма на маса сред нас

скрити завистници и злодеи.

 

Винаги, помнете, от Смъртта

по-страшно е, когато тлеем,

нека затова сега

вино-кръв в чашите налеем.

 

Животът е преходно нещо.

Не са вечни дори и звездите,

обичта, надеждата сляпа...

Вечни са само мечтите.

© Вили Тодоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря!
  • Мхм, така еАко човек трупа повече болка ,отколкото щастие е напът да загуби надпреварата с жената с косата,известна още като Смъртта
Предложения
: ??:??