20.06.2011 г., 19:50 ч.

На Христина 

  Поезия » Пародии
752 0 0

 

 

 

Детето ми дете роди 

и станах... Дядо!

Голямо чудо...

Но хлопа както и преди

ченето младо!

 

Поемам, сякаш е перце,

туй пеленаче:

набръчканото личице

сърдито грачи!

 

Не може още да пълзи

това мъниче,

а като капка от сълзи

на мене, дъртия кретен, прилича!

 

В миг ми нашепва яростта:

–  макар и ранна,

дошла е вече на света

и твойта смяна!

 

Леле, море, моя музо, поетична!

Море, дряновица героична...

 

 

 

 

 

© Енчо Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??