30.04.2008 г., 12:00 ч.

На Иван Северняшки 

  Поезия » Друга
857 0 6
 

          НА ИВАН СЕВЕРНЯШКИ

 

 

Иване, родният ти дом, любим и стар,

стои си нейде там, над Ловеч, в село горе.

Иди спокойно! Даже и със троен катинар,

вратичката пред теб сама ще се отвори.

 

Бездомно куче ще се стресне в двора пуст,

отдавна спряло за стопаните да жали.

Сред многото души - едничко живо тук,

до тебе най-накрай само ще се погали.

 

И тук, където спомените следват своя ход,

седни на прага, тихо го помилвай в мрака.

Той пази още мириса на татковата пот

и стъпките добри на свидната ти майка.

 

                 По повод 65-годишния ти юбилей, скъпи приятелю!

                 С обич - Теменужка Маринова

© Теменужка Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??