24.07.2013 г., 21:48 ч.

На живота тайната разкрих 

  Поезия » Философска
436 0 2

Кой каквото ще да казва,

аз държа сега на мойто.

Днес животът ме наказва,

но си вземам аз от свойто.

 

Затова сега живея

както искам, както мога.

Тънкостите ги умея

и не вдигам аз тревога.

 

Днес живея ден за ден и

всички мъки превъзмогвам.

Изтнъняват мойте вени,

но до хлебец се домогвам.

 

Право в Очи да си кажа

и късметът е със мене.

С мас филийка ще намажа

и морето - до колèне...

 

Левчето на две го правя

и така се умножавам.

Че на всички аз се нравя,

куп усмивки заслужавам.

 

Тайната я декодирах

на живота чер и скапан.

Във сърцето си монтирах

неръждив предпазен клапан.

 

 

 

 

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??