26.12.2012 г., 20:18 ч.

На Коледа 

  Поезия » Гражданска
413 1 0

Събрахме се  на този хубав празник,

 най-близките, най-милите - Родата!

 Не бяха ни надеждите напразни -

 със радост си напълнихме душите!


Тъгата по загубеното време 

 опитахме набързо да стопиме...

 Разплакахме се, дявол да го вземе...

 По бузите ни се размаза грима!


И седнахме на общата трапеза...

 Да вдигнем чашите в ръцете.

 Кръстосахме си теза с антитеза

 и радостта ни дойде във сърцата...


Заспорихме за Минало и Днешно...

 Обходихме света със новините...

 Решавахме проблемите си спешно...

 Кроихме плановете си за дните!


Защо ли всеки ден не е фиеста?!

 А само делничим от край до края!

 И трябва в тях все да си носим кръста...

 И не познаваме вкуса на Рая!

    24.12. 2012г. София

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??