13.05.2009 г., 9:10 ч.

На летището 

  Поезия » Друга
537 0 10

Хората с небето се споглеждат,
и звезди - очите им! - блестят.
Пак четиримерната надежда
полетя в тримерния ни свят.

Ей, Земя на хората, във мрака
трепнала звезда предупреди:
някъде в пространството ни чака
Антоан дьо Сент Екзюпери!

Но и долу светлините-рани
чакат някой да ги угаси.
Малък принце, татко Антоане,
чакайте ме, аз съм още жив!

© Райчо Русев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??