25.10.2019 г., 22:06 ч.

На лов за въздишка 

  Поезия » Друга
466 1 6

Ударете и двете страни
на живота, когато боли ви!
Съборете бетонни стени
на сълзи и обиди лютиви!

 

Споделете красивия миг
на любов, полетяла високо,
и помнете – човек е велик! –
укротява ли бури жестоки.

 

Подарете цветя на нощта!
Редовете не стигат за нея.
Тя е фея с дъха на жена –
и с гласа на Богините пее.

 

Намерете в разбити стъкла
вечността, за която Ви пиша.
Докоснете ръба на света –
и кажете... Дали не издиша?

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??