24.06.2017 г., 13:58 ч.  

На майка ми 

  Поезия » Гражданска
286 0 5

           На майка ми

 

Чакаш със насълзени очи,

трепетно сърцето бие в мрака.

Далече е от тебе твоят син!

Далеч от роден дом, от родна стряха!

 

За кой ли път си будна през нощта

и тъй осъмваш със албум в ръцете?

Целуваш нежно снимчица една

и плахо я докосваш до сърцето.

 

От там те гледат топло две очи,

младеж усмихнат, с автомат на рамо.

Къде ли крачи той сега, в зори

по стръмните пътеки на Балкана?

;

Прибираш после стария албум,

усмивка нежна грейва на лицето.

Далеч от теб е твоят син, на юг.

Но винаги е близо до сърцето!

 

1980-1982г.

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??