22.08.2014 г., 23:18 ч.

На малкия ми син 

  Поезия » Друга
506 0 0

На малкия ми син

 

/1000 години от битката при Ключ/

 

 

Те бяха силни, смели и сурови

калени в боя български сърца

за Самуила, царя си, готови

воюваха за своята страна.

 

Те бяха синове, бащи и братя

със свиден дом, съпруга и деца,

но там край Ключ, застигна ги бедата

и всеки срещна злата си съдба.

 

Бориса – царят, някога извади на своя син

неверните очи!

И прокълна езичникът, баща си!

Не в злато! В очи дългът да се плати!

 

Беласица е с черно покривало –

обляна в кръв от кървави сълзи,

петнайсет хиляди пристъпват в тъмнината

и задният другаря си държи.

 

Проклинам тебе – Българоубиецо,

сред вечен огън в ада да гориш!

На Самуил – сина ми съм заръчал:

Помни! Помни ги сине, без да се боиш!

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??