Мама не е човек на изкуството,
но притежава ценно умение.
Нежна и чувсствителна, но без
вдъхновение.
По-хубава е от пейзажи и портрети.
Лесно сменя сезони.
През сълзи с усмивка те гали,
сред много мечти.
О, майчице мила и свята, в
Коледна нощ не плачи, че
чакаме стареца с чувала сред
топли мечти.
И чакаме старчето бяло с
трепетни и навлажнени очи,
че той сменял сезони за нашите
усмивки през сълзи.
© Ваня Генчева Всички права запазени