25.05.2017 г., 11:21 ч.

На мен остави камъните 

  Поезия » Бели стихове
985 5 8

 

                                 Твоите очи, страннико, и моите

                                  не виждат едно и също...

                                  Твоите виждат пътя,

                                  моите – камъните!

                                  Твоите виждат огъня,

                                  моите – само пепел.

                                  Твоите виждат изгрев,

                                  моите виждат залез...

                                  Твоите уши, страннико, и моите

                                  не чуват едно и също...

                                  Твоите чуват песен,

                                   моите – само вопъл,

                                   твоите чуват звън,

                                   моите – камбаната.

                                   Твоите чуват стон,

                                   моите чуват крясък!

                                   Твоите рани, страннико, и моите

                                   не болят едно и също!

                                   Твоите болят като живота, 

                                   моят живот е рана!

 

                                   Така че – не спирай при мене, страннико!

                                   Върви си, върви  по пътя...

                                   На мен остави камъните!

© Рада Димова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??