14.11.2012 г., 19:26 ч.

На непознатия 

  Поезия » Любовна
881 0 11

На непознатия 

 

 

 

Хей, ти! Непознатият. В миг погледни ме.

Ни дума не казвай, със мен помълчи.

Не питай с усмивка за моето име,

а просто се вгледай в две сини очи.

 

Не питай коя съм, добре ли живея

и колко ми струва да бъда сама.

За обич не мисля. Да чувствам не смея.

Привикнах с познатата нощна тъма.

 

И все не успявам да стигна навреме,

а нежни ръце ме зоват ли, зоват.

От грешки предишни до кръв наранени

крилете ми с устрем напред не летят.

 

Не казвай нехайно: "Та ти си обичана!

След тебе обръщат се мъж подир мъж",

защото грешиш. Аз отдавна съм ничия.

Обичам до лудост... но само веднъж.

 

 

 

© Яна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??