23.01.2013 г., 11:59 ч.

На нея, галантно 

  Поезия
870 0 16

 

Все още непораснало момиче,

но с тихото достойнство на жена.

Видях я там. Огледах се в очите ú.

Възхитата се смеси със вина.

 

"Простете ми, госпожице, задето

пред Вас заставам груб и гологлав.

Не зная как, оставих си бомбето

в една епоха много преди нас.

 

Бих искал да не бях така небрежен,

да имах шапка, за да я сваля

пред Вас със лек поклон и с "добър вечер"

съвсем галантно да Ви поздравя."

 

Все още непораснало момиче,

но с тихото достойнство на жена.

Тя може да накара със очите си

момчетата – мъжете – да растат.


© Валентин Евстатиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??