28.07.2023 г., 15:45 ч.

На плажа 

  Поезия » Гражданска
278 1 2

 

 

-Мамо, мамо, виж, боклукчия!

Едно детенце извика, на глас.

-Не чедо, такива сме ние,

а този чичко чисти след нас.

 

-Не само той, дори и клошаря

събира нашия боклук,

но ние не пазим България,

затуй толкоз мръсно е тук.

 

Говорим каква е кристална,

водата в Бяло море

А в нашето- мътна и кална,

и как там било по-добре.

 

А морето ни Черно, е същото,

от хиляда години насам.

и ако можеше да проговори,

бихме умрели от срам.

 

Но то може само едно,

срама ни от брега да измие

и следите в пясъка мек,

следите на един боклукчия.

 

Авт. Весо: 28.07.2023г.

© Веселин Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много актуално!
    Поздрав и от мен, художнико!
  • Граждански стих изключително подходящ за деца! А те са тези, на които ще оставим нашата кочина...
    Кочина, която правим от и в един Рай.
    Поздравявам те.
Предложения
: ??:??