25.06.2017 г., 14:09 ч.

На почивка в село 

  Поезия » Гражданска
337 0 2

На почивка в село

 

 

През лятото дойдох на село.
И вече месеци съм тук.
Стоя на четата начело –
на наковалните съм чук!

Аз от година не работя,
и на държавата съм враг,
безотговорно се кикотя,
дори на моя собствен рак!

Бях опериран във "Токуда"...
Скъсиха ми едно черво...
На нищо вече не се чудя,
безчувствен съм, като дърво.

Тук имам SMS обхвати
и Интернета на света...
Но най ме радва тишината!
Тук само пиша и чета!

Обичам в двора да човъркам
и да отглеждам зеленчук.
Тук всякакви бози си бъркам – 
наистина се чувствам друг...


20.082009.г. с.Драгойново

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??