20.03.2024 г., 20:12 ч.  

На семейни начала 

  Поезия » Друга
106 3 11

Живеем на семейни начала 

със щастието. То не ми досажда 

да свалям розовите очила 

и да не изпитвам остра жажда 

 

към разни несъществени неща -

като например да ловя светулки 

и да броя звездите през нощта, 

от слънчеви лъчи да сплитам люлка. 

 

Съжителството няма краен срок, 

ще бъдем заедно докато можем. 

Отпиваме с наслада гроздов сок 

и си представяме, че сме велможи. 

 

Понякога сме шумно кабаре, 

тогава ни се правят щуротии. 

Понякога не сме съвсем добре, 

но пак се справяме без разправии. 

 

Живеем скромно, без излишен шум, 

намираме си поводи за радост 

и нови планове кроим наум. 

Приемаме живота за награда. 

© Nina Sarieva Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??