22.05.2018 г., 9:26 ч.

На старите момчета 

  Поезия » Гражданска
397 1 3

На старите момчета

 

Беше време там, във младостта.

Бродехме по стръмните пътеки

на Огражден и Пирин планина.

Бе дългът призвание за всеки!

 

Нощ и ден, във жега и мъгла,

в дъжд и вятър, във студена зима

бяхме на граничната бразда ,

с вярата младежка, несломима!

 

Бродехме от сутрин та до мрак,

взирахме се нощем в тъмнината,

чакахме от там да мине враг,

за да остане чиста полосата!

 

Литнаха годините завчас,

ала още млади са сърцата!

Има огън, има сила в нас!

И до днес младежка е душата!

 

Ех, момчета, белите коси

дните ни сега ще осребряват.

Бяхме млади, с хиляди мечти,

но и те със нас ще остаряват!

 

23.05.2018г.

 

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря! Границата завинааги си остава в сърцето!
  • Носталгията е напълно нормална, но прав си – душата не остарява. Поздрави, Гога!
  • Браво! Поздрави от едно старо момче граничар!
Предложения
: ??:??