25.05.2012 г., 13:36 ч.

На учителката любима 

  Поезия
2216 0 1

НА УЧИТЕЛКАТА ЛЮБИМА

 

Учителко моя, любима, едничка,

толкова отдавна ли всичко това беше,

ти, хванала моята малка ръчичка,

с мен търпеливо букви и числа редеше?

 

И разказвайки приказките омайни,

ти ни учеше света голям да открием,

със знанията да разкриваме тайни,

от науката опит, сила да добием.

 

Много учители аз имах любими,

много неща с тяхна помощ открих,

но срещата с първата е неповторима,

теб искам да възпея сега във моя стих.

 

Колко ли пъти аз пак бях ученичка,

със деца и внуци все започвах от АБ-е,

с примера си ми светеше като звездичка

жената с голямото и горещо сърце.

 

Ти беше за нас като майка обична -

самата добра, ти ни учеше на добро.

Ти - почитана, уважавана, лична,

съветваше да се пазим от всякакво зло.

 

Сега, вече с годините посребряла,

години, минали в тревоги, радост и скръб,

спомена за тебе до гроб ще запазя,

спомен за мен тъй много мил, тъй много скъп.

© Анка Келешева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Един от най.- скъпите спомни от детството и младостта е този за първата учителка.Радвам се, че и ти го чувстваш така , Нина, и ти благодаря.
Предложения
: ??:??