16.04.2011 г., 9:26 ч.

На земята ни свещена 

  Поезия » Гражданска
789 0 11

Казват, че блажен е оня

стъпил с крак в Перперикон,          

стигнал пеш или на коня

и преминал Рубикон.

 

В път по улеите скални

до светилищния храм                      

към онези траки славни

се прекланям в порив ням.

 

В трона каменен съглеждам

жрицата на древен вожд

да предрича за победа                    

по кръвта на жертвен нож.

 

Всеки хълм, руина, ниша,

връх, корито на река

тук историята пишат

и измиват ни греха.

 

На земята ни свещена

не намирам шепа пръст                  

от кръвта ненапоена,

непрободена от кръст.

© Иван Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??