21.07.2016 г., 21:41 ч.

Набат тревожен 

  Поезия » Гражданска
396 1 1

НАБАТ ТРЕВОЖЕН
И пак горещо е, пак жега ни очаква.
На Арктика топят се бързо ледовете.
На океаните нивотo се покачва,
вълните яростно връхлитат бреговете.
Какво ли бъдещето ще ни донесе?
Дали земята ни в пустиня ще превърне!
Или потоп всемирен ще ни отнесе –
земя и всичко живо алчно ще погълне.
Ах, колко хубава е нашата планета!
Тя най-красива е във цялата вселена.
Но страда, боледува днес земята клета
от безразсъдствата човешки наранена.
Все още време е да викнем: „Хора бдете!“
Набат тревожен нека да ударим.
И „Равнодушието, хора забравете!“ –
такъв тревожен призив нека да отправим.

*набат – сигнал чрез биене на камбана при пожар или
друго бедствие; тревога.

© Мария Събева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??