12.07.2007 г., 21:08 ч.

Начало на ден 

  Поезия
539 0 9

Църковният хор е излязъл на хълма!
Камбаните бият в сърдечен тътнеж!
Издига се слънцето-златно, безмълвно!
Живот за земята ще има и днес!

А пясъкът сипе се в нечии шепи...
Отдолу, под топлите дюни е бряг!
Ще минат ята от лъчи по небето -
комети от изгреви, спомен за грях...

Морето ще влачи звезди в отражения...
От тайните нощи. Русалкова власт...
Безмерната негова синя галерия
на силни любови и палеща страст...

А меката риза пилее по пясъка
внезапно излезлия полъх солен...
Тя влиза навътре....
Навътре в душата си.
Край на живот.
...........
И начало на ден!


© Катя Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??