6.04.2010 г., 0:14 ч.

Надежда 

  Поезия » Философска
404 0 1

На себе си сърдита съм сега.

Във мен говорят безнадеждно другите.

И тихо е. И с мислите сама

мечтая си, вторачена във себе си.

 

И на тишината съм сърдита отсега.

Сякаш в мен мечтаят мислите на лудите.

Безумно трудно е. Безверието сега

трайно ще унищожи усърдието на думите.

 

Ти викай ме – по всичките ми имена!

Не ме оставяй само да бълнувам.

Ужасно се нуждая от себе си сега –

нищо друго веч не ме вълнува.

 

На свободата подла креснах гневно –

глухо присмя се и в мрака се изниза.

И от съзнанието си вдигнах смело

несъзиран поглед, от болка пронизан.

 

Надежда (някак си) безсилието у мен

роди и тъй прогони есента ми...

Тя ще посрещне зимата горчива с мен –

сами ще си направим с нея лагер.

© Цвет Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??