31.07.2007 г., 22:27 ч.

Надежда за нов ден 

  Поезия
498 0 1
         
                             *  *  *  *  *
Умират звездите,
небето чернее от мъка.
Топлият поглед на очите
станал е студен и стъклен.
Угасва огънят,
в камината даже въглен не тлее.
Изстива и споменът,
но едва ли като Феникс от пепелта отново ще изгреят.
Те не. Но слънцето отново денят ще запали,
дори да не грее за мен,
за да може нощта черно-бяла
да убие поредният ден.
А щом се стъмни, изгряват звезди, а после и Слънце...
                                                                          
                                                                            VZ

© Виолета Златарева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??