6.10.2024 г., 20:14 ч.

Наесен 

  Поезия » Друга
106 1 2

Усмихва се небето, а душата

отпи от облаците синева.

Вятърът дърветата намята

с коприна златна - есенни листа.

 

Събрала в шепа слънчеви целувки,

искам да прегърна с тях дъжда;

на лятото сърцето чувам,

а трябва с него да се разделя.

 

Красива и жестока есен,

вълшебница с омайваща тъга,

в кръвта ми пулс е лятото, и песен –

тъгата ти с любов ще пресуша.

 

©Илияна Каракочева (Ина Крейн)

из книгата "Дните ми земни"

2024г.

© Илияна Каракочева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??