3.12.2019 г., 15:53 ч.  

...най-лесно се умира от обичане... 

  Поезия » Друга
372 10 10

Надеждо моя, женската ми вяра
разперваше крилата неукрепнали,
но църквата все бърках и олтара
и грешните молитви май съм шепнала.

Надеждо моя, все кънти на кухо,
камбаната. И мъртвите би сепнала.
Но все крещя комай в ухото глухо,
или от безразличие е клепнало.

Надеждо моя, дала си ми име,
изтъркано от толкова изричане.
Вземи си го, върви си, остави ме!
Hай-лесно се умира от обичане...
 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??